NTech Fast Karm Biokomposit

Fast Cirkelfönster Biokomposit

Fönster av biokompositmaterial som produceras i 3D-skrivare har många egenskaper som stämmer överens med eller överträffar deras släktingar i trä och aluminium. I 3D-skrivare smälts biokompositpellets samman för att bilda fönsterkonstruktionen. Resultatet är en mycket robust och solid ram med unik vind- och väderbeständighet även i utsatta miljöer. « Gå tillbaka

Detaljer

BARA DET NÖDVÄNDIGASTE

Traditionell produktion av fönster handlar om att börja med ett stort ämne för att sedan kapa, fräsa och avlägsna material från utsidan tills dess att enbart den färdiga produkten återstår. Med additiv produktion början man i andra endan: En 3D-skrivare bygger lager för lager ett fönsterämne med precis så mycket material som behövs för att skapa en robust konstruktion. På så sätt undviker man svinn och onödigt materialbruk. 

EXTREMA EGENSKAPER

Fönster av biokompositmaterial som produceras i 3D-skrivare har många egenskaper som stämmer överens med eller överträffar deras släktingar i trä och aluminium. I 3D-skrivare smälts biokompositpellets samman för att bilda fönsterkonstruktionen. Resultatet är en mycket robust och solid ram med unik vind- och väderbeständighet även i utsatta miljöer. 

CIRKULÄR OCH MILJÖVÄNLIG

Det biokompositmaterial som används är sammansatt för att motstå extrema väder- och klimatförhållanden men det är också helt återvinningsbart när fönstret nått sin slutliga livslängd. Lång livslängd även efter att fönstret har bytts säkerställer ett lågt fotavtryck och tillsammans med den miljövänliga, additiva produktionen är detta ett miljövänligt val.

EXAKT OCH DIGITALT

Runda fönster i biokomposit går 50 % snabbare att producera än rena träfönster, men lika viktigt är förmågan att kunna projektera med en digital modell av fönstret. I samarbete med BIMobject hittar du NorDans runda biokompositfönster som ett BIM-objekt, så att det enkelt kan bli en del av byggnadens digitala tvilling.

Teknisk beskrivning

  • Materialet är Biokomposit från Stora Enso
  • Produkten finns tillgänglig i täckmålat ytbehandlingssystem
  • Profilerad med Modern-profil (R3)
  • Toppförseglad glaslist
  • Glasval lika CFF i produktserie Tanum

I enlighet med NorDans strävan att ligga i framkant inom utveckling av nyskapande produkter för fönster- och dörrmarknaden släpps nu världsnyheten NTech 3DCF från NorDan, ett cirkelrunt fast fönster tillverkat i en stor 3D-skrivare i ett modernt biokompositmaterial, dvs med hållbar additiv 3D-tillverkning. De 3D-printade runda fönsterna från NorDan är i högsta kvalitet och med ett hållbart material.FINNS I STORLEKARNA
Modul M4 M5 M6 M7 M8 M9 M10 M11 M12
Karmyttermått
(mm)
384 484 584 684 784 884 984 1084 1184

Dokument

Dokument

Ingen dokument

Tillval

Standardfärger Ytterdörr

Vi erbjuder dig möjligheten att skapa en individuell dörr genom att bestämma dina egna tillval och färger. Vill du ha en speciell färgsättning kan du mot pristillägg, välja ur både NCS- och RAL-skalans hela spektra.

Välj din egen kulör

Våra ytterdörrar är målade på kraftig HDF-skiva och levereras färdigbehandlade i vit standardkulör (NCS S0502-Y). En målad ytterdörr bör skötas och behandlas noga, se behandlings och monteringsföreskriften som medföljer vid leverans, eller laddas ner på hemsidan under kundservice.

1 Röd

Standard tilläggsval. (Var uppmärksam på att färgen kan avvika, se mer...
  • NCS S4050-R