NTech Passiv

Svanenmärkt - miljömärkt energiklass, inåt- och utåtgående fönster med U-värden så låga som ner till 0,7 W/m2K och fast karm ner till 0,6 W/m2K.

NorDan har kapaciteten att tillhandahålla Skandinaviens bredaste produktsortiment med lågenergiprodukter med U-värden så låga som 0,7 W/m2K. NTech 0.7 Passiv-sortimentet erbjuder ett treglas-fönster med isolerad karm och båge. Glaskassetterna består av energibelagda glasrutor och har argongas samt varmkant. Tidigare har fönsterprodukter varit en stor källa till värmeförlust i en byggnad. Det är nu ett minne blott. Med en ny generation av högpresterande fönster och dörrar med mycket låga U-värden kan marknaden nu skapa riktigt energieffektiva huslösningar.

Bättre Energiklass

Värmeförlusten minskar kraftigt om du väljer NTech 0.7 Passiv istället för vår standard NTech 0,9-produkt med ett U-värde av 0,9W/m2K. Miljö- och energiexperter är överens om att vi måste tänka energisnålt för att skapa en hållbar framtid för våra barn. Energipriserna stiger kontinuerligt, vilket bör beaktas när man investerar för framtiden. NTech 0.7 Passiv sortiment är idag ett klokt val för både nya och äldre byggnader.

Design utan restriktioner

NorDan NTech 0.7 Passiv´s sortiment ger arkitekten större frihet att utforska storlek, form och dagsljus. Låga U-värden gör det möjligt att utforma stora fönster och glasytor utan att påverkas av energiförlust. Med NTech 0.7 fönstret kommer du inte påverkas av kallras och du kan placera möblerna nära fönstret och njuta av utsikten ännu mer.

Svanenmärkta produkter

NorDan är den första tillverkaren av fönster och balkongdörrar som har uppfyllt kriterierna för Svanenmärket och har certifierats enligt miljömärkets stränga krav. Det innebär att de produkter du köper från NorDan tillverkas med minsta energiförbrukning och växthusgasutsläpp. Varje länk i fönstrets livscykel har säkerställts som miljövänlig.

Fördelarna med NTech 0.7 Passiva fönster och dörrar

Mer bekvämt boende: Mindre värme och en mer stabil inomhustemperatur gör det mer bekvämt.

Energi: Låg energiförbrukning och större ekonomisk förutsägbarhet i tider med höga energipriser.

Kvalitet: Uppfyller höga standarder för byggkvalitet, inklusive bättre lufttätning och isolering.

Flexibilitet inomhus: Mindre behov av värmesystem som t.ex. radiatorer.

Värdeökning: Fönstret tillverkas med tanke på att bidra till en säkrare investering i ditt hem och din framtid. Lämplig för nya byggprojekt samt renovering.

Svanmärkt: Fönster i världsklass


Fakta

  • Karm och båge i vakuum-impregnerad furu
  • Isolerad karm och båge
  • Isolerad varmkant mellan glasen
  • 3-glas med två energiglas och argongas
  • Glaskantlist i aluminium utan synliga fästen
  • Fräst spår för fönsterbläck
  • Spår för vind- och regntät duk runt hela fönstret
  • Spår för invändig smyg levereras som kostnadsfritt tillval
  • Produkterna är Svanenmärkta

NTech-seriens produkter i passivutförande