NorDan ingår nytt spännande partnerskap med HK Malmö

Publicerat den 7/2/2024

#Sponsring
#Malmö
#CSR
HK Malmo Hero

Med detta nya avtal fortsätter dörr- och fönstertillverkaren NorDan sitt starka engagemang för handboll, damidrott och hållbarhet.

Som partners är NorDan och HK Malmö redan väl bekanta med varandra. NorDan blev Huvudpartner till HK Malmö Dam för första gången 2019 och fortsatte till och med säsongen 2022/2023. Nu är de redo att ytterligare stärka sitt engagemang som Huvudpartner för HK Malmö Damlag och Hållbarhetspartner för hela HK Malmö.
Avtalet involverar även NorDan Gruppen, som ställer upp. NorDan är en av Europas ledande leverantör av fönster och dörrar och har en lång tradition av att förknippas med damhandboll i EM och VM turneringar.

HK Malmös damlag har tagit steget upp i Allsvenskan, och har tydliga ambitioner för framtiden. För att nå detta mål krävs bra samarbetspartners och NorDan är stolta över att ta rollen som Huvudpartner i det goda arbete som görs i damhandbollen i HK Malmö och vara synlig med NorDan logga på alt av tävlings- och träningskläder.

HK Malmö bildades 2007, föreningen har på kort tid etablerat sig i toppen av herrligan med bland annat en SM-final 2018 och från och med 2024 i Allsvenskan Damer. Föreningen har 400 aktiva handbollsspelare i alla åldrar. HK Malmö gör ett stort arbete för barn och ungdom i Malmö. Föreningen har en tydlig hållbarhetsprofil. #viställerupp är en manifestation för att visa på de samhällsinsatser som klubbarna i Handbollsligan genomför. Klubben arbetar för att motverka mobbning-kränkningar-hot-trakasserier-sexuella trakasserier.

Avtalet har förhandlats fram i gott samarbete mellan Helena Sjölin (Inköpschef i NorDan AB) och Gunnar Wibisono (Säljchef- och Partneransvarig i HK Malmö). Avtalet blev formellt ingått 1:a juli 2024 på NorDan:s säljkontor i Malmö, med signering av Dag Kroslid (CEO i NorDan Gruppen AS), Andreas Långström (VD i NorDan AB), Jörgen Rasmusson (Ordförande i HK Malmö) och Gunnar Wibisono (Säljchef- och Partneransvarig, HK Malmö). Spelare och tränare representerades också av bland andra Ornela Haxhiu och Helena Jovanovic.

HK Malmo Nor Dan Grupp

Jenny Ullner, Kontorsansvarig säljkontor NorDan Malmö:

Vi på NorDan:s säljkontor i Malmö ser alla fram emot samarbetet med HK Malmö och det ska bli väldigt spännande att följa er resa framöver. Vi hoppas och tror att vi kommer att få ett fint samarbete då vi b la delar viktiga basvärderingar. Det blir spännande att besöka matcher, heja på HK Malmö Dam och delta på Nätverksmöten. Personligen är jag också mycket nöjd med att det är Damlaget till HK Malmö vi stöttar, och att vi är Hållbarhetspartner för hela föreningen och deras fantastiska arbete för barn och ungdom.

Andreas Långström, VD för NorDan AB:

Malmö och Skåneregionen är en stark region för NorDan AB, och vart vi ser goda möjligheter framöver. Vi har tidigare samarbetat framgångsrikt med HK Malmö Damlag, och nu lyfter vi satsningen och samarbetet till en ny nivå. HK Malmö har visionen ”tillsammans” och i NorDan har vi ”Perfekt Samspel”. Nu gör vi perfekt samspel tillsammans, handboll och fönster/dörrar.

NorDan Gruppen är känd för sitt stöd till damhandbollen i internationella tävlingar. Nu har vi med oss koncernen i satsningen tillsammans med HK Malmö, både som huvudparter för Damlaget och Hållbarhetspartner för hela HK Malmö.

Vårt säljkontor i Malmö, med regionansvarig Jenny Ullner, stödjer upp om sponsringen av HK Malmö helhjärtat, och ser fram emot att besöka matcher och nätverksträffar. Det är med stor glädje och stolthet att vi i NorDan AB nu kan kungöra att vi är Huvudparter för HK Malmö Dam och Hållbarhetspartner för hela föreningen HK Malmö. Vi ser fram mot Perfekt Samspel och framgångar tillsammans.

Dag Kroslid, CEO för NorDan Gruppen:

Idrottsföreningar i hela Scandinavian, Europa och världen har en unikt viktig roll för barn- och ungdom; deras hälsa, lärande om sport och samspel i team, erfarenhet med att vinna och förlora, integrering, involvering och engagemang i lokalsamhällen och städerna.

Jag har över flera år följt det stora arbete som HK Malmö gör på handbollplanet och i Malmö stad. Jag är djupt imponerad, och tänker detta är hållbarhetsarbete i praktiken. Det är med glädje och stolthet att vi också från NorDan Gruppen deltar i det fina samarbetet mellan HK Malmö och NorDan AB, som Huvudpartner för HK Malmö Damlaget och som hållbarhetspartner för hela föreningen. Perfekt samspel, som vi säger på NorDan, och vi hejar på er! För mig personligen, var det fantastiskt att delta på signeringen av detta stora och viktiga avtal 1:a juli på NorDan:s säljkontor i Malmö, tillsammans med goda kollegor från NorDan AB och spelare och ledare från HK Malmö.

Johannes Rasmussen, CMO för NorDan Gruppen:

NorDan är nog bäst känt för vår närvaro inom arenareklam i de stora direktsända handbollsmästerskapen med EM och VM för damer och herrar. Vi har gjort detta i mer än 10 år och vi har ett starkt engagemang i sporten. Avtalet med HK Malmö stärker denna tradition ytterligare och kommer att bidra till en win-win och fortsatt positiv utveckling av HK Malmö.

Jörgen Rasmusson, Ordförande HK Malmö

Vi är otroligt glada över att återuppta och fördjupa vårt samarbete med NorDan. Genom deras stöd har vi kunnat lyfta våra damlag till nya höjder i seriesystemet, och nu tar vi nästa steg tillsammans. Att inkludera hållbarhetsperspektivet i vårt samarbete visar vår gemensamma vilja att inte bara vara ledande inom handbollen utan också att vara en positiv kraft för samhället. Tillsammans med NorDan tar vi nu nästa steg mot en hållbar framtid där företag och idrott tar ett tydligt samhällsansvar.

Ornela Haxhiu och Helena Jovanovic, spelare HK Malmö Dam

Som spelare och att vara en del av en sådan kraftfull satsning som NorDan gör är en fantastisk morot och som ger oss den extra kicken att fortsätta arbeta stenhårt för att nå vårt mål NorDan som Huvudpartner skapar en oerhörd trygghet för vårt fortsatta sportsliga arbete.
Tillsammans med NorDan ser vi framemot en resa som vi känner oss oerhört priviligierade att vara med om.
Nu längta vi bara på att säsongen och serien ska komma igång och att vi får representera NorDan och HK Malmö i perfekt samspel.

#nordan #hkmalmö #perfektsamspel #handball #malmö #sweden #windowsanddoors #sustainability #success #csr #sdg