I Glasgow pågår förberedelserna inför FN:s klimatmöte COP26 för fullt. Samtidigt förbereder NorDan UK sitt bidrag till ett mer klimatvänligt byggande.

Läs mer...

Hållbarhet är en integrerad del av NorDan Gruppen. Från värdeplattformen ”Perfekt Samspel” går hållbarhet som en röd tråd genom de produkter vi tillverkar, vårt sätt att arbeta och vårt ansvarstagande.

Läs mer...

Det finns en del tydliga indikationer som pekar på att det är dags för fönsterbyte. Följ checklistan nedan för att se om du är i behov av att byta ut dina gamla fönster.

Läs mer...

För att ytterligare stärka satsningen på Hållbarhet har NorDan AB valt att engagera Åsa Rönnbäck i bolagsstyrelsen.

Läs mer...

I södra Danderyd, strax intill Danderyds sjukhus, byggs drygt 400 bostadsrättslägenheter i kvarteret Invernesshöjden. Projektet är byggherren Aros Bostads hittills största nyproduktionsprojekt indelat i fyra etapper. Tanken är att det nya storkvarteret ska förtäta och ge en helt ny karaktär till området.

Läs mer...

I mars 2019 byggstartades den första etappen av kvarteret Velo i stadsdelen Årstaberg i Stockholm. Kvarterets namn, som betyder cykel på franska, anspelar på dess cykelvänliga läge med cykelavstånd till Södermalm och består av totalt 172 bostadsrättslägenheter. April 2022 räknar byggherren Besqab med att hela kvarteret står klart.

Läs mer...

Utbudet av fönster är enormt. Förutom material, utseende, känsla och egenskaper är det också viktigt att tänka kring vilken funktion du vill att ditt fönster skall ha. Ett fönster som passar till både lägenheter och villor, som dessutom kan smälta in i såväl modern som gammaldags arkitektur är vridfönster.

Läs mer...

Pardörrar lyfter upplevelsen av att gå in ett hem till en ny nivå med dess stilfulla design. Samtidigt som pardörrar ger en känsla av ett större hem ges också möjligheten att ”öppna upp väggarna” mot utsidan.

Läs mer...

Moderna fönster ger enorma valmöjligheter både för dimensioner och egenskaper. Fönster som ger stort ljusinsläpp är emellertid ofta desamma som låter solstrålarna förstöra innemiljön en klar dag. Persienner minskar inte värmen från solen, och solreducerande glas är permanenta, även för de dagar där direkt sol inte är något problem. NorDan Screens stänger däremot ute solen samtidigt som de släpper in dagsljuset. Ett smart val för klassrum i skolbyggnader till vardagsrum i bostadshus.

Läs mer...

Vid val av sovrumsfönster rekommenderas öppningsbara fönster. Dels för att du i händelse av brand snabbt skall kunna ta dig ut ur rummet, dels för att du enkelt skall kunna öppna upp för vädring.

Läs mer...

Underkategorier

Tekst om glass

Tekst Skifte vindu