ecoDigital Ready: en digitaliserad och miljövänlig framtid

Med ecoDigital Ready tar NorDan ett stort steg till att koppla ihop möjligheterna med digitalisering med kraven på miljödeklarationer.

Framtiden är här

Bland alla de stora utvecklingstrenderna som påverkar byggbranschen idag, är det få som kommer vara lika viktiga som digitalisering. Många kan ha hört talas om uttryck som exempelvis ”big data” och det som för bara några år sedan var ett koncept är nu på gång att förändra stora delar av branschen.

Som hand i handske

Parallellt med digitalisering ökas kraven på spårbarhet och miljöhänsyn för alla produkter som ingår i ett färdigt projekt. Digitaliseringen underlättar och hjälper till med att se att en produkt håller vad den lovar, samma produktdata följer projektet genom hela processen.

En ny standard

ecoDigital Ready är många saker, men kanske viktigast är det bevis på att NorDan gör mer än att bara prata om digitalisering och miljö. Vi ställer standarden för oss själva och väljer produkter som är ecoDigital Ready, till exempel får du fullständiga BIM-objekt och miljödeklarationer – medan den marknadsledande kvaliteten naturligtvis behålls.

Digital upphandling

Fördelarna med en digital upphandling är många. NorDan har redan genomfört ett stor antal lyckade digitala upphandlingar där vi med hjälp av konceptet ecoDigital ready undvikit felaktigheter skapade av den mänskliga faktorn. En digital upphandling är både trygg och spårbar. Man missar inga revideringar och förändringar under projekteringstiden. De produkter man upphandlar blir exakt de som har föreskrivits och de som beställts.

Genom vår digitala strategi är vi nu en viktig partner till arkitekter, fastighetsägare och entreprenörer som önskar effektivisera genom att jobba helt digitalt. Vi utvecklar kontinuerligt både våra fysiska och digitala produkter för att möta byggbranschens stadigt ökande behov.