NorDan Screens

Screens banner

Smart solavskärmning integrerat i fönstren.

En bra solavskärmning skapar en behaglig inomhusmiljö. Med NorDan Screens får du effektiv solavskärmning utan att det stör fasadens utformning.

 

Produktinfo

Från klassrum i skolbyggnader till vardagsrum i bostadshus, skapar effektiv solavskärmning och smarta fönsterval rum att trivas i, och rum att leva i. Med NorDan Screens stänger du solen ute och släpper dagsljuset in.

En naturlig del av fasaden

I ett byggprojekt är solavskärmning något man oftast väljer installera efter att bygget står klart. Några gånger vill man «bo sig in» före man känner på behovet att stänga solstrålarna ute, medan andra gånger vet man hur solen kommer träffa fönsterytorna när man planlägger bygget.

I samarbete med Hunter Douglas

NorDan Screens är ett strategiskt samarbete mellan NorDan och Hunter Douglas, två traditionsrika producenter som på var sina områden levererar ledande produkter. Hunter Douglas är bland världens största producenter av solavskärmningsprodukter, och har genom hög innovationstakt utvecklat Screens som nu levereras i samarbete med NorDan.

Screens film

Frågor och svar

Vad är NorDan Screens?

NorDan Screens är utvändig solavskärmning skräddarsytt för fönster och skjutdörrar från NorDan.

Hur fungerar NorDan Screens?

NorDan Screens består av tre huveddelar. Den första är motorkassen, som är monterat överst på fönsterprodukten. Den andra är styrskenorna, som löper vertikalt på varje sida av fönstret. Till slut är det screens-duken, som är fästat i styrskenorna, och som rullas upp i motorkassen når solavskärmningen inte är aktiv.

Vad är nytt med NorDan Screens?

Olika screens-lösningar har levererats i en åratal, och NorDan Screens är baserat på alla erfarenheter som vår partner Hunter Douglas har gjort sig med dessa lösningarna genom många år. Våra screens monteras på fönstren i fabriken, och gör att man undviker kostsamt eftermontage på byggplats. Solavskärmningen monteras tillsammans med fönstret!

Jag vill ha NorDan Screens. Levereras det till alla NorDans produktserier?

NorDan Screen levereras på våra produktserier NTech och Kvillsfors. Då screens-duken fälls ner på utsidan av fönstret, är det mycket opraktiskt att använda lösningen på utåtgående fönster och dörrar. Vi levererar därför NorDan Screens primärt till inåtgående eller fasta fönster som våra Kipp-Dreh fönster eller Fast karm, samt skjutdörr.

Kan jag koppla NorDan Screens till mitt smarthus-system?

NorDan Screens levereras med två motoralternativ, beroende av om de skall installeras i en privatbostad eller vara en del av ett större projekt. För privatbostäder kan NorDan Screens styras av antigen en fjärrkontroll eller en trådlös brytare. För projektmarknaden kan NorDan Screens integreras med för exempel KNX.

Hur solid är NorDan Screens?

Motorkassen och styrskenorna är producerade i robust, pulverlackerat aluminium, motståndskraftigt mot alla väders påfrestningar. Den solida screens-duken är fäst i styrskenorna långs med hela fönstrets höjdriktning. Detta gör att den tål stora påfrestningar i tufft klimat utan att skadas.

Användarstöd

Kontakta din NorDan-återförsäljare vid frågor om användning och underhåll av NorDan Screens.

Teknisk Beskrivning

Storleksbegränsningar

Max bredd 4100 mm
Max höjd 3500 mm
Min. bredd 750 mm

Fargevalg

Aluminiumprofiler Solskjermingsduk
NCS0502y 108/108 Grå
Natureloxerad 118/118 Svart
Standard RAL-kulörer 108/118 Grå/Svart
  Duken levereras i typ Helioscreen Sergé 2165

Styrning och drift

Alt. 1: Somfy STD-motor Kabelbunden. Levereras till projektmarknaden. Möjliggör enkel styrning via externa uppsett som till exempel KNX.
Alt. 2: Somfy RTS-motor Styrs med fjärrkontroll eller trådlös brytare.

Dokumentation

Ladda ner ritningar och dokument för att planlägga ditt nästa projekt.

PDF Broschyr om NorDan Screens
PDF Monteringsanvisning NorDan Screens
PDF VIKTIG information rörande 1-fas (STD) motor
PDF Produktblad Screens
PDF Vertikalsnitt
PDF Alubeklädd vertikalsnitt
PDF Horisontalsnitt
PDF Alubeklädd horisontalsnitt
PDF Screens monterat på skjutdörr, vertikalsnitt
PDF Screens monterat på skjutdörr, horisontalsnitt
PDF Monteringsförslag betongelement
PDF Monteringsförslag trävägg