HelAlu | Fönster och dörrar

HelAlu
Fönster och dörrar

Aluminium som passar allt

Produktserien som ger ännu fler möjligheter att välja rätt produkt till rätt plats. Med fönster i Hel Aluminium är det ännu enklare att skapa kompletta fönster- och dörrlösningar för alla typer av byggnader.Ett starkt samarbete

Hel Aluminium från Nordan utvecklades av Sapa för den nordiska marknaden.

Sapa erbjuder ett brett utbud av innovativa, pålitliga och tidlösa aluiniumsystem för glasfasader, dörrar, fönster och skjutdörrar. Sapa r en av de största leverantörerna av byggsystem i aluminium i Europa och ingår i det globala aluminiumföretaget Hydro. Sapas produkter kännetecknas av sin skandinaviska design, användarvänlighet, komfort, säkerhet och hållbarhet. De är utformade för att klara av det hårda, skandinaviska klimatet och att nå upp till alla krav samtidigt som den har kvar både design och funktion.

Sapa – en del av Hydro

Hydro är ett fullt integrerat aluminiumföretag med 35 000 anställda i 40 länder på alla kontinenter med lokal kompetens, världsomspännande verksamhet och enastående FoU-kompetens. Förutom produktion av primäraluminium, valsade och extruderade produkter och återvinning driver Hydro med extraktion av bauxit, raffinering av aluminiumoxid och produktion av energi, vilket gör Hydro till det enda företaget som täcker alla delar av den globala alumiuniumindustrin

Komplett sortiment

Med Hel Aluminium från NorDan hittar du alla typer av fönster och dörrar på ett ställe. Behovet av fönster och dörrar varierar lika mycket som projekten. Vi hjälper till oavsett om det gäller skräddarsydda fönster till ett litet bygge eller volymlösningar till större projekt.


Fönster

Att välja rätt fönster till rätt plats kan vara en krävande utmaning. Med fönster i hel aluminium blir det hela lite enklare. NorDans aluminiumfönster är konstruerade för maximalt ljusinsläpp utan att försämra isolering eller täthet.

Ytterdörrar

En bra dörr ska ge mer än bara ett fint första intryck. NorDans aluminiumdörrar är både solida och väderbeständiga. Dörrar i aluminium ger en säker och enkel drift samt lång livslängd.

Skjut- och vikdörrar

På skjutdörrar kommer Hel Aluminium från NorDan verkligen till sin rätt. Enkel användning och maximalt ljusinsläpp suddar bor gränsen mellan inne och ute, medan de robusta lösningarna ger en känsla av trygghet.

Komplett
från fabriken

De flesta som har tagit emot aluminiumproduker på byggarbetsplatsen vet att det inte finns mycket annat att göra än att vänta på att monteringsteamet kommer fram.

Med Hel Aluminium introducerar NorDan ett helt nytt sätt att tänka när det gäller aluminium. Förutom attt sätta ihop produkterna själva monterar vi även in glas och tillbehör som gångjärn och handtag.Ytbehandling

NA 20
HX 10
HX 10
HX 20
HX 30
HX 40
HX 50
HX 50
HX 50

Anodiserad
ytbehandling

Anodisering är den mest robusta ytbehandlingen för aluminiumprofiler. Anodisering stärker ytan och skyddar aluminiumet, samtidigt som metallens struktur och karaktär framhävs. Det ökar också motståndet mot mekaniskt slitage, UV-strålning och klimatpåverkan.

Förutom vår standardfärg NA 20 finns ett stort antal färgalternativ att välja på. Man kan även välja olika färger på in- och utsidan av produkterna och på isolerade lösningar kan anodisering kombineras med pulverlackering. För en helt unik yta är det också möjligt att välja borstad aluminium eller rostfritt stål som både ger ett exklusivt uttryck. Pris och leveranstid ökar med valet av någon av dessa ytbehandlingar.


Pulverlackering
ytbehandling

Populära färgval

Som ett alternativ till standardfärgen RAL9010/NCS S 0502-Y/30 är det möjligt att välja mellan många olika färger, baserat på de mest populära valen.

Lösningarna i Hel Aluminium kan levereras i ett antal populära färger utan extra kostnad Standarglans på ytbehandlingen är 30% vilket ger ett snyggt och dämpat uttryck. Man kan också välja 80% glans och på lösningar med isolering kan man välja olika färg på in- och utsida.

Specialfärger

Hel Aluminium kan även levereras pulverlackerat i de flesta RAL-färger, till en extra kostnad och ökad leveranstid. Färger från NCS-skalan kan man också välja från, men på grund av det stora antalet alternativ kan utbudet variera beroende på tillgänglighet och kostnad.

Från profiler
till produkter

Fönster i Hel Aluminium gör visioner till verklighet och stora dimensioner öppnar för ljus och luft.


Så är den uppbyggd

  1. Isolerade steg i glasfiberförstärkt polyamid som bryter värmebroen i aluminiumprofilen       
  2. Isoleringsmaterial inuti profilen: PX (polyuretan) eller SX (Sapa Thermo N9)       
  3. Foldning, isoleringsmaterial mellan profil och glas       
  4. Effektmålning som konvektionsbegränsare       
  5. Extra konvektionsgräns

Olika nivåer av isolering gör att även stora fönster kan bidra positivt till energikontot med praktiskt taget underhållfritt material som skapar långsiktighet och förutsägbarhet.