Röddörr

Betydelsen av en färgglad ytterdörr

Ytterdörren är det första dina gäster möter när de kommer på besök. En färgglad ytterdörr kan därför göra underverk för hela husets helhetsintryck.

Inspiration
Publicerat den 11/30/2021

Våra ytterdörrar från Bor-serien har inte bara en av marknadens mest säkra och stabila konstruktioner utan är också framtagna för dig som värdesätter det lilla i det stora.

Med ett brett urval av modeller kan du välja mellan olika stilar, uttryck och personlighet för att sätta din egen prägel på hemmet. Välj en färg som speglar din personlighet för att ge dig själv och dina gäster en fin introduktion till ditt hem. Din ytterdörr berättar vem du är.

Färg ger identitet

Att använda färg är ett sätt att signalera sin smak och personlighet. I Sverige ser vi många identiska hem i grått eller vitt. Att välja en färgglad ytterdörr är däremot ett enkelt sätt att skilja huset från mängden och skapa ett livligare, mer personligt och positivt uttryck.

Färger skickar olika signaler och upplevs olika från person till person, men det finns vissa generella riktlinjer. Varma, ljusa färger ger energi och uppmärksamhet medan kalla, ljusa färger ger ett friskt och rent intryck. Ser vi till kalla mörka färger ges ett intryck av stabilitet och kvalitet och neutrala färger som grå, beige och brun upplevs som lugna och harmoniska. Dock är det sällan vi enbart ser en färg i taget, kontexten spelar därför en stor roll. En vit fasad med vit ytterdörr kan kännas trist i vårt nordiska klimat som är präglat av långa gråa perioder. Att i stället välja en färgglad dörr ger en snygg kontrast den vita fasaden och ger ett mer positivt helhetsintryck av ditt hem.

Tvåfärgade ytterdörrar

Det är viktigt att tänka på att en ytterdörr även syns från hemmets insida. Många väljer ofta en neutral färg på dörren för att den skall passa både fasad och hall. Med tvåfärgade ytterdörrar behöver du dock inte tänka på detta. Passar inte den gula nyansen lika bra inifrån som utifrån sett – välj då en tvåfärgad dörr. Liksom dörrens utsidan kan ge en härlig kontrastfärg till fasaden kan en svart insida bli en inredningsdetalj till en nordisk, maskulin hall.

Hos oss kan du välja färg från hela NCS- och RAL-skalan. Sätt färg på tillvaron med just din favoritfärg för att få ett positivt intryck när du går in, såväl som ut, genom din personliga ytterdörr.