Myggnät

Myggnät – sov gott utan insekter

Kunskap
Publicerat den 1/13/2022

Under årets alla årstider är det inte alltid lika lätt att tänka på försiktighetsåtgärder. Årstidsbesvär som myggor och andra insekter är bekymmer man hellre tar där och då. Men tänk om du inte behövde tänka på det alls?

Den svenska sommaren är som bäst när kvällarna är långa, ljusa och varma, men det är fler än vi människor som trivs när sommarvärmen är som högst. Myggor, knott och andra flygande nattdjur söker ljuset som ofta lyser inifrån genom ett öppet fönster. Resultatet blir antingen myggbett och surrande runt öronen, eller att man måste sova i ett varmt rum eftersom fönstret måste hållas stängt.

Myggnät från NorDan monteras enkelt på inåtgående fönster, resultatet är en ventilation fri från insekter – även varma sommarkvällar.

Stäng ute insekter

Inåtgående fönster från NorDan har många fördelar, men en av de kanske mer okända är möjligheten att montera en yttre ram med myggnät. Eftersom fönstret öppnas inåt är inte ramen i vägen för fönstrets användning och man kan ventilera fritt utan att insekter lockas av ljuset och kommer in. Eftersom fönstret även har hel öppning mot rummet går det givetvis att tvätta även när myggnätet är monterat.

Nor Dan Myggnett

Ramen som håller myggnätet är tillverkad i aluminium och kan givetvis levereras i samma standardfärger som resten av fönstret. Den enkla installationen ger ett diskret utseende som lovar dig bekväm ventilation och komfort under sommarmånaderna – eller året runt om du föredrar det.

Myggnät kan du få på inåtgående fönster i NTech och Kvillsfors-serien