Z4 A2763 HDR5

Varför välja vridfönster?

Kunskap
Inspiration
Publicerat den 11/30/2021

Utbudet av fönster är enormt. Förutom material, utseende, känsla och egenskaper är det också viktigt att tänka kring vilken funktion du vill att ditt fönster skall ha. Ett fönster som passar till både lägenheter och villor, som dessutom kan smälta in i såväl modern som gammaldags arkitektur är vridfönster.

Vridfönster är upphängda på armar både på höger och vänster sida om rutorna vilket gör det möjligt att snurra fönstret i 180 grader. Vridbeslagen löper längs hela karmsidan och blir därmed ytterst starka. Denna konstruktion gör att vi kan göra vridfönster i ovanligt stora mått. Vi har även lyckats dölja beslagen så att de inte stör ögat. Till samtliga vridfönster använder vi dessutom hörnförstärkta bågar vilket gör fönstret mer stabilt än ett sidohängt fönster.

I och med att du kan vrida fönstret 180 grader behöver du inte vingla på en stege med vattenhink och trasa när det är dags att putsa fönster. Du kommer enkelt åt både in- och utsidan av fönstret inifrån ditt hem. Vridfönstret rekommenderas starkt även på grund av dess vädringsfunktion. Oavsett väder kan du öppna upp ditt fönster utan att vara rädd för att det skall regna in. Du behöver inte heller flytta på blommor eller lampor på fönsterbrädan.

NorDan har både inåt- och utåtgående vridfönster i sina olika fönsterserier Tanum, NTech och uPVC.