Andreas Långström blir ny VD för NorDan AB

Publicerat den 10/31/2022

#Gruppen
20201130 8 Y1 A1985

Andreas Långström blir ny VD för fönster- och dörrproducenten NorDan AB från 1 januari 2023, när Dag Kroslid blir koncernchef för NorDan Gruppen.

Andreas Långström (52) kommer senast från en roll som Chief Technical Officer (CTO) i NorDan Gruppen och PU Chef för NorDan AB. Han har sedan 1999 haft flera olika roller inom sälj, produktutveckling, digitalisering och eftermarknad på NorDan AB. Andreas är också ledare för kompetenscentret Miljö och Produktdokumentation inom NorDan Gruppen. Han är född och uppvuxen i Bullaren, Tanums kommun.

Andreas Långström, ny VD för NorDan AB:

«Det är med glädje och ödmjukhet jag har tackat ja till att bli VD för NorDan AB. NorDan AB är idag en av de ledande leverantörerna av fönster och dörrar i Sverige. I många år har jag i samarbete med kollegor i NorDan utvecklat och förvaltat produkter, processer, organisationer och kundrelationer. Jag ser nu fram emot att i samarbete med styrelsen och anställda på NorDan AB utveckla företaget vidare.

Jag har varit mycket involverad i NorDan AB:s arbete och framgångar inom digitalisering, hållbarhet och cirkulär ekonomi. Utöver detta är samarbete, ärlighet, goda relationer med kunder och intressenter viktigt i mitt ledarskap. NorDan har en fantastisk kultur genom Perfekt Samspel både internt och externt, något jag är stolt över att få vara en del av.»

Styrelseordförande i NorDan AB, Tore Rasmussen:

«Dag Kroslid har varit VD för NorDan AB sedan 2014. I löpet av dessa år har företaget utvecklat sig till att bli en ledande aktör på flera områden och på den svenska fönster- och dörrmarknaden. Jag vill på vägnar av NorDan AB:s styrelse rikta ett stort tack till Dag för den stora insatsen och de fina resultat som han och sitt team har skapat tillsammans. Andreas Långström har varit en mycket viktig och central medspelare och bidragsgivare i denna utveckling. När Dag nu från nyår tar över som koncernchef för NorDan Gruppen, är det därför mycket glädjande och betryggande att styrelsen kan ge stafettpinnen vidare till Andreas som ny VD för NorDan AB.»

VD för NorDan AB, Dag Kroslid:

«Det är fantastiskt att kunna lämna över till Andreas Långström efter 8 intressanta och mycket goda år som VD för NorDan AB. Andreas är en mycket duktig ledare som känner verksamheten och organisationen mycket väl. Han har också engagerat sig aktivt inom svensk fönster- och dörrbransch i flera år samt är ordförande för EQ Fönster och vice ordförande för Fönster- och Dörrgruppen/TMF. Jag önskar tacka alla medarbetare på NorDan AB för den fantastiska resa vi har haft de senaste 8 åren och den gemensamma utveckling och modernisering som vi har genomfört. Vi är i dag ett bolag med över 1 miljard i årsomsättning, har tydligt kundfokus och kommit långt inom hållbarhet och digitalisering. Stort tack till alla medarbetare! Jag ser fram emot att följa och stötta NorDan AB i min nya roll som koncernchef i NorDan Gruppen.»


Kontakt för ytterligare information:
Dag Kroslid
+46 (0)10-130 00 01

dag.kroslid@nordan.se