Dag Kroslid blir ny koncernchef i NorDan Gruppen AS

Publicerat den 10/27/2022

#Gruppen
Dag HR DSC3886 Nor Dan

Dag Kroslid blir ny koncernchef i den traditionsrika dörr- och fönsterproducenten från 1 januari 2023, när Tore Rasmussen stiger åt sidan efter 30 år som högsta ledare.

Dag Kroslid (50) kommer senast från en roll som Chief Operating Officer (COO) i NorDan Gruppen. Han har sedan 2014 haft flera olika roller i verksamheten, bland annat som VD i dotterbolaget NorDan AB i Sverige och STM Vinduer i Danmark. Kroslid är född och uppvuxen i Flekkefjord och har bred, internationell erfarenhet.

Dag Kroslid:

«Det är med glädje och ödmjukhet jag har tackat ja till att bli koncernchef i NorDan Gruppen. NorDan är ett modernt och internationellt företag med verksamhet i åtta länder. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med koncernledningen, dotterbolagen och styrelsen i att realisera de spännande utvecklingsplaner som är lagda för de närmaste åren. God drift, involvering av medarbetare, kundfokus, bärkraft och digitalisering är viktiga punkter i mitt ledarskap. NorDan har en fantastisk kultur genom Perfekt Samspel både internt och externt, något jag är stolt över att få vara en del av.»

Avgående koncernchef Tore Rasmussen:

«Efter 30 år vid rodret för NorDan har jag kommit fram till att nu är rätt tidpunkt för mig att hoppa av. Det har varit ett nöje och en ära att leda NorDan under dessa år. Företaget har expanderat från en norsk tillverkare till ett internationellt företag med betydande tillväxt, verksamhet i åtta länder, 12 fabriker och 30 försäljningskontor. Jag önskar Dag stort lycka till med hans nya tjänst och jag är övertygad om att NorDan under hans ledning kommer att fortsätta sin solida utveckling.

Styrelseordförande i NorDan Gruppen AS, Terje Vareberg:

«Tore Rasmussen har varit koncernchef i 30 år. Styrelsen tackar Tore Rasmussen för en stor insats och mycket goda resultat genom många år när han nu väljer att träda tillbaka som koncernchef. Samtidigt önskar vi Dag Kroslid välkommen som ny koncernchef. Det är extra glädjande att vi kan hämta en ny koncernchef från de egna leden.»

Dag Kroslid Tore Rasmussen