Drygt 400 nyproducerade lägenheter i Invernesshöjden

Publicerat den 8/9/2021

#Projekt
Invernes 001

I södra Danderyd, strax intill Danderyds sjukhus, byggs drygt 400 bostadsrättslägenheter i kvarteret Invernesshöjden. Projektet är byggherren Aros Bostads hittills största nyproduktionsprojekt indelat i fyra etapper. Tanken är att det nya storkvarteret ska förtäta och ge en helt ny karaktär till området.

Första spadtaget till den inledande etappen av Invernesshöjden togs i december 2019. Den första etappen omfattar 86 lägenheter fördelat på två bostadshus samt garage och beräknas stå klart för inflyttning under sommaren 2021. NCC är projektets totalentreprenör och redan i december 2017 ingick Aros Bostad och NCC ett samverkansavtal om att gemensamt utveckla Invernesshöjden.

Generösa vindsvåningar med milsvid utsikt Kvarteret har ritats av arkitektbyrån Hermansson Hiller Lundberg Arkitekter med en exteriör som nog-grant har anpassats efter områdets karaktär med närheten till Danderyds sjukhus, tunnelbanestationen och befintlig bebyggelse. Fastigheterna får en fasad i puts med varierande strukturer, kulörer och detaljer, vilket ger ett omväxlande intryck. Lägenheterna i Invernesshöjden består av mellan ett och sex rum och kök. Samtliga lägenheter förses med balkong eller uteplats. Högst upp i huset byggs generösa takvåning-ar, penthouses, med stora takterrasser och utsikt mot Edsviken och de övriga närliggande grönområdena.

Vad:Invernesshöjden, nybyggnation av bostadsrättslägenheter i flerbostadshus i Danderyd
Byggherre:Aros Bostadsutveckling
Totalentreprenör:NCC
Arkitekt:Hermansson Hiller Lundberg Arkitekter
Omfattning: Drygt 400 bostadsrättslägenheter, varav 86 lägenheter i en första etapp
Tidsram: Byggstart december 2019, den första etappen beräknas stå inflyttningsklar sommaren 2021.

Artikel:Aktuella byggen
Text:Annika Wihlborg
Bilder:Hermansson Hiller Lundberg Arkitekter
Arkitekt:Hermansson Hiller Lundberg Arkitekter

Invernesshöjden är ett nytt storkvarter med bostadsrättslägenheter som är tänkt att bli ett nytt landmärke nära Danderyds sjukhus.
Bild: Hermansson Hiller Lundberg Arkitekter