Fönster och dörrar från NorDan valdes till klimatneutralt hus inför COP26

Publicerat den 10/15/2021

#Projekt
COP26 full

I Glasgow pågår förberedelserna inför FN:s klimatmöte COP26 för fullt. Samtidigt förbereder NorDan UK sitt bidrag till ett mer klimatvänligt byggande.

I början av november samlas världens ledare i Skottlands största stad för att besluta om nya åtgärder för att minska klimatgasutsläppen. Då kommer de även att få se hur man med moderna metoder kan bygga hus som har minimal påverkan på klimatet.

KLIMATNEUTRALA HUS

”Beyond Zero Homes” är ett projekt där NorDan UK i samarbete med ett antal andra företag projekterat och byggt ett klimatneutralt hus. Arkitekten Peter Smith hos Roderick James Architects har med noga utvalda material, framförallt trä, skapat ett modulhus som lagrar lika mycket, eller till och med mer, CO2 än vad som släpps ut under byggprocessen. Målet är att visa myndigheter och samhället i övrigt att det går att bygga klimatsmarta hus med god boendekomfort, hög kvalitet och lång livslängd.

VÄL DOKUMENTERAT

NorDan UK inbjöds att medverka i projektet tack vare att företaget erbjuder produkter med väl dokumenterade klimategenskaper. Med energieffektiva aluminiumklädda träfönster som dessutom har mycket lång livslängd var NorDans lösningar i en klass för sig. Även fönstrens och dörrarnas goda energiegenskaper ger en minskad klimatpåverkan eftersom de reducerar energianvändningen under husets hela livslängd.