Fönster och dörrar med fullständig frihet

Publicerat den 9/6/2019

#Produkter
Annette

Fönster och dörrar utför samma huvuduppgift i ett hus idag som för 50 år sedan. Genom valfrihet inom material, funktioner och lösningar guidar NorDan kunderna till det rätta valet.

NorDan har med sin nästan hundra år gamla historia satt sin tydliga prägel på stora som små byggen i både Sverige och Norge. Med ett intresse för att både utforska möjligheter och utveckla nya produkter och tillbehör har NorDan utvecklat ett omfattande sortiment.

Fullständig frihet

Med fem olika produktserier och lösningar från små fasta träfönster till nästan sju meter breda vikdörrar i aluminium finner de allra flesta projekt en solid partner i NorDan.

På NorDan är vi stolta över att bredden i sortimentet inte går på bekostnad av varken professionell vägledning, valmöjligheter eller skräddarsydda lösningar. De fem produktserierna spänner från robusta, aluminiumklädda träfönster till traditionella och moderna ytterdörrar och fönsterlösningar i 100% aluminium. Det finns också separata produktserier med volymlösningar för projektmarknaden, som ofta kännetecknas av deras särskilt goda ljudreducerande egenskaper. Vårt löfte är att ge kunden full frihet och att kunna välja de produkter som passar dem bäst, oavsett typ av byggnad och användningsområde, säger marketingchef Geir Henning Norder.


Underhållsfritt och funktionsrik

Ett viktigt kännetecken för många fönster som levereras till nya bostäder, är att de ofta är praktiskt taget underhållsfria. Även om träfönster från NorDan i sig kräver lite tillsyn, föredrar många att välja aluminiumbeklädnad i tillägg för att verkligen kunna reducera underhåll.

Med aluminiumbeklädnad på fönster i vår NTech- eller Tanum-serie får du ett praktiskt taget underhållsfritt fönster. Samtidigt kan man välja mellan många olika färger, så att huset får exakt det uttryck man vill. Och vill man ha särskilt stora fönsterlösningar är det nästan bara fantasin som sätter gränserna i vårt urval från HelAlu-serien, säger Norder.

Det har också skett en stor utveckling inom ytterdörrar, och i Bor-serien finns det ett stort antal möjligheter. Med 88 olika modeller och otaliga alternativ finns det mycket få begränsningar för vilket uttryck man kan få på sitt hem.

Fönster för framtiden

NorDan arbetar också målmedvetet med innovation. Smarta fönster och dörrar, nyckelfritt lås och integrerat solskydd är bland de många innovationer som leverantören kan erbjuda. Men viktigast av allt är hög professionell kunskap och god vägledning, oavsett projektets storlek.