Största möjliga tystnad

Publicerat den 12/18/2018

#Produkter
Jul nordan

Julen kan vara en tid för reflektion, när du ska ha det lugnt och skönt. Stressa inte, utan ta dig tid att stanna upp och pausa. Med fönster och dörrar från NorDan Kvillsfors-serien kan du stänga ute ljudet från bullriga miljöer och lättare slappna av.

Kvillsfors är valet för dig som har höga krav på ljudreduktion och samtidigt vill ha moderna fönster med låga u-värden. Våra sidohängda produkter är marknadsledande och vi håller det vi lovar. Både för större projekt och mindre privata byggnationer.

NorDan med sin produktserie Kvillsfors lovar stort, det är vi medvetna om.

– Den stora skillnaden mellan oss och andra är att det vi lovar kunden, det håller vi säger storkundschef Stefan Karlsson.

Kvillsfors ligger vackert insprängt i Smålands skogar. Genom orten rinner den vackra Emån med trolsk natur precis intill vattendraget. I lilla Kvillsfors frodas företagsandan. Kvillsfors fönster är yrkesskicklighet och kvalitet, och sedan 2011 ingår i Kvillsfors i NorDan-koncernen. Fönsterfabriken är en viktig arbetsplats på orten och trots sina 7000 kvm i storlek möts du av en välkomnande och varm företagaranda. Kvillsforsserien andas hög kvalitet och går löpande igenom olika tester. Testlabbet SP i Borås utsätter produkterna för hårda prov.

– Det är ett ljudlabb med två rum där fönster monteras i väggen emellan dem efter konstens alla regler, man drevar och tätar precis som på en vanlig byggnad. I det ena rummen placerar man sedan en sändare och i det andra rummet en mottagare. Då får man sedan fram olika frekvenser i en datamiljö, säger Stefan Karlsson och fortsätter: man mäter olika slags buller, frekvenser för flygtrafik, stadskörning och järnväg till exempel. Våra produkter har bra testvärden och är marknadsledande. Många väljer fönster från just denna serie för byggnationer vid en flygplats eller längs med en järnväg. Vi lär lyhörda för specifika kundönskemål exempelvis när det gäller design eller logistik med märkning, placering och transport.

Nu blir vi ännu bättre

Alla våra ljudvärden är testade i laboratoriet hos SP och de är väl dokumenterade. Kvillsfors-serien täcker in från Rw 42dB/Rw+Ctr 33dB i standard utförande till max ljudprestanda, Rw 60dB/ Rw+Ctr 54dB, med dubbelkarm.

– Vår mest extrema produkt är ett tvåkarms dubbelfönster. Det har mycket bra testvärden och är speciellt lämpat utmed en motortrafikled, jämte en flygplats eller järnväg. NorDan har säljare med specialkunskaper där marknaderna finns. Vi har lätt att nå ut till våra kunder och är gärna med i projekten i ett tidigt skede, det är vår ledstjärna. Att komma in tidigt i en byggprocess ger också det mest lyckade resultatet, anser Stefan Karlsson och fortsätter: vi kan då vara med och diskutera tekniska lösningar redan på arkitektstadiet, glasning, beslagning och rådgöra så du får rätt u-värde, rätt ljudreduktion och få de mest optimala lösningen för kunden.