tanumStart
tanumStart

NorDan Tanum

Rätt fönster förstärker husets karaktär. Hos oss hittar du estetiska produkter till ditt hus. Nya fönster och dörrar utvecklade i vårt lands kärvaste miljö.

Kustlandskapet i norra Bohuslän har formats av naturkrafterna under årtusenden. Här har inlandsisen rört sig fram och tillbaka som en enorm hyvel och skulpterat berggrunden. Här har havet många gånger svept in över nästan hela landskapet och skapat rundhällar och sprickdalar. Klimatet är vårt lands kärvaste, med en ständigt skiftande väderlek.

I denna miljö har vi tillverkat fönster i över sextio år – och med tiden har vi lärt oss en hel del av vårt nyckfulla väder. Lärdomar och erfarenheter vi har med oss då vi ritar och konstruerar våra fönster.

Serien är byggd för att klara bitande, salta nordsjövindar och stora temperaturväxlingar. Men det ska också släppa in allt det vackra kustljuset, solnedgången i väst och havets reflexer.
Vackra fönster från norra Bohuslän

 
tanums
 
 
box tanum


Tanum

Tanum har utvecklats ur det fönstersortiment vi erbjudit våra kunder under nära sextio år. I konstruktionen har vi utgått från den vanligaste standarden för snickare i Sverige och fönstren finns både som vridfönster, sidohängda, överhängda och fasta fönster.När det gäller profileringen på fönsterbåge och karm finns två olika utseenden: rundad och vinklad. Vilken av dem du ska välja beror på huset där fönstren ska sitta – och din egen smak.

Läs mera om Tanum »
 
Tanum
broschyr

Bläddra, klicka här » eller
beställ broschyren »

Tanum
ägarhandbok

Bläddra, klicka här » eller 
beställ broschyren » 

 


Tanum - Rundad Profil

Ett svenskt rejält träfönster i klassisk form med alla moderna funktioner. Vårt profilfönster är en isoler­glaskassett med tre skikt och energibeläggning är standard. 


Tanum - Vinklad Profil

Samma rejäla träfönster i
klassisk form med moderna
funktioner som för rundad
profil, men här med en
avfasad kant.


Tanum Kultur

Ett äkta gammaldags intryck men med nutidens teknik inbyggd. Kultur­ är både energisnålt och lätt att sköta. Det andas sekelskiftes­romantik med många olika spröjstyper.Se hela vårt sortiment av Tanum här »