En dynamisk serie
Som kan anpassas för alla stilar

Med dynamiken i serien Tanum anpassar man fönstren till det uttryck du önskar ge ditt hem.
Med marknadens bredaste sortiment av spröjs- och posttyper samt möjlighet att välja profil
på in och utsida, blir möjligheterna närmast oändliga.


tanumFonsterSm


 

Tanum-serien

Tanum är ett svenskt och rejält träfönster. Det har klassisk form, alla moderna funktioner och står för den i särklass största delen av vår tillverkning.

Isolerglaskassett med tre skikt och energi- beläggning är standard. Mellan glasen använder vi argongas, som isolerar bättre än vanlig luft. Istället för en traditionell metallist mellan glasen använder vi varmkant, som effektivt skiljer kyla och värme åt. Tanum har enkelbåge. Det betyder att det inte
går att öppna mellan glasskikten som på gammaldags, kopplade bågar. Risken för damm eller smuts mellan glasen blir därmed obefintlig – och du får bara två sidor att putsa! Genom att välja rundad eller vinklad profil, postar, spröjs och färger får du ditt personliga fönster. Vårt standardsortiment är dessutom mycket generöst då det gäller bredder och höjder.
Alla Tanum går att beställa med en utvändig aluminiumbeklädnad som gör fönstren extra tåliga.


Träfönster

Träfönster med aluminiumbeklädnad

iconWood
Vi lämnar 20 års garanti mot röta på våra fabriksmålade träfönster från Tanum. Ett träfönster kan uppgraderas med många olika tillbehör för att passa just dina behov och husets karraktär.

Standardkulör för träfönster:
Vit (NCS S0502-Y)

Läs mer om tillvalsfärger »
 
iconAlu
Med aluminiumbeklädnad på Tanum-serien lämnar vi en rötskyddsgaranti på 30 år. Alla produkter i serien kan beklädas med aluminium. Du kan även anpassa fönstret med samtliga av våra tillval.

Standardkulör för aluminium­beklädnad Alu vit (NCS S0502-Y)

Läs mer om tillvalsfärger »
 

 

Våra två profiler

När det gäller profileringen på fönsterbåge och karm finns två olika utseenden:
rundad och vinklad. Vilken av dem du ska välja beror på huset där fönstren ska sitta – och din egen smak förstås.

2profilerTanum

iconKlasisk
Rundad profil
Den rundade profilen har varit ett kännemärke för Tanum under decennier. Med sin mjuka form ger den fönstret ett klassiskt och behagligt intryck. Allra bäst passar rundad profil i ett äldre hus med traditionell stil.
iconModern
Vinklad profil
Den vinklade profilen är ett kostnadsfritt alternativ i vårt sortiment. Med dess avfasade kant har vi satt ljusinsläppet i centrum, och fönstret får en livfullt öppen känsla. Vinklad profil kommer bäst till sin rätt i ett modernare hus.

Standardhandtag

till Rundad profil

Standardhandtag

till Vinklad profil 

sprosserNew

Postar och Spröjs

Med postar och spröjs får du levande och spännande glasytor. Du kan välja mellan fyra olika sorters spröjs och två olika postar. De enklaste spröjsarna är utanpåliggande och löstagbara. Om du vill att det ska se riktigt gammaldags ut kombinerar du spröjsar med distanslister mellan glasen. Det ger ett intryck av genomgående spröjs. Du får alltid spröjsen monterad då du köper från Tanum-serien. När det gäller de indelade ytornas storlek och deras geometriska former är möjligheterna närmast obegränsade.

Läs mer om postar och spröjs »

Följande postar och spröjs kan erbjudas på ett Tanum:

sp
SP 
mpu
MPU
fsp
FSP 
gsp18
GSP 18
gsp26
GSP 26
gsp45
GSP 45   
mpg
MPG 


katalogen

« Gå tillbaka